Barion Pixel
Miért a corvin? Mert
AZ OKTATÁS
GYAKORLATORIENTÁLT
Miért a corvin? Mert
A KÉPZÉS
PORTFÓLIÓ FÓKUSZÚ
Miért a corvin? Mert
A DESIGN
LESZ A HIVATÁSOD
Miért a corvin? Mert
MOTIVÁLÓ
CSAPATBAN ALKOTHATSZ
Previous slide
Next slide

FORMATERVEZÉS BELSŐÉPÍTÉSZET KÉPZÉS

Tér- és formatervezés

LEGYÉL DESIGNERE EGY JOBB VILÁGNAK!

A jól, ésszerűen tervezett használati tárgyak, bútorok, belső terek nagyban befolyásolják életminőségünket, a jó designer releváns társadalmi problémákra reflektál a design eszközrendszerének alkalmazásával. Képzésünk célja, hogy hallgatóink a formatervezés és a belsőépítészetlátványtervezés alapvető eszközeitől kiindulva, napjaink változó világával lépést tartva és eligazodva a különböző stílusirányzatok között, az aktuális trendekhez és piaci viszonyokhoz illeszkedő, stabil szakmai alapokat elsajátítsák, miközben kialakítják egyéni formavilágukat.

A Corvin Nyílt Napja már lezajlott, de ha kíváncsi vagy, hogy miért olyan sikeresek a Corvinosok, itt meg tudod nézni videóinkat. Ne maradj le a felvételiről! Jelentkezz Augusztus 25-ig!

NÉZZ BELE A FORMATERVEZŐ PODCASTBE!

MI A CÉLja a formatervező belsőépítészet képzésnek?

A folyamatos konzultációkkal kísért projektfeladatok megoldásának köszönhetően, hallgatóink a naprakész elméleti tudás megszerzése mellett a 3D-s digitális kivitelezésben is gyakorlott, innovatív látásmódú tervezőkké fejlődhetnek. Egy éves képzésünk során használati tárgyak, bútorok és térkiegészítők, bel- és kültéri projektek tervezésére helyezzük a hangsúlyt.

A professzionális látvány és koncepciótervek készítése mellett a Lemezdesign-nal kialakított kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy hallgatóink közvetlenül sajátítsanak el anyag és technológiai ismereteket, sőt a legjobban sikerült tervek kivitelezésre kerülnek, így a gyártás folyamatába is bekapcsolódhatnak, megismerkedhetnek valós, piaci elvárásokkal. Sőt, 2023-ban a Dagály Fürdőnek tervezett árnyékolók valós megrendeléssel már kikerültek a helyszínre. 2022 óta a DORKO is a partnerünk, design fronton erősítjük csapatukat az üzleteik berendezésekor. A képzés végén mindenki összeállíthatja versenyképes portfólióját, mellyel sikeresen pályázhat design stúdiók által hirdetett látványtervező munkákra, illetve sikerrel felvételizhet bármely magyar, illetve külföldi design egyetem  formatervező illetve építőművész MA vagy BA szakirányaira.

A képen látható munkát készítették: Majoros Míra, Katona Borbála

MIÉRT A CORVIN FORMATERVEZŐ? BELSŐÉPÍTÉSZET KÉPZÉSE?

Hogyan érjük el, hogy felkészültebb legyél mint pályatársaid?
Igaz, hogy nagyon magasak a Corvinban az elvárások, viszont diákjaink már az első félévben megismerik, és használni tudják a 3D modellezés és a makettezés alapvető eszköztárát, így a másodok félévben lehetőség van komplexebb koncepciótervek kidolgozására. Fontosnak tartjuk, hogy innovatív gondolkodású a kor problémáira reflektáló és design válaszokat kutató fiatalok kerüljenek a kreatív iparba. A képzés végére mindenki   felépíti a piacképes portfólióját, 

Diákjainkat pályáztatjuk hazai és nemzetközi megmérettetéseken, munkáik rendszeresen
jelennek meg offline és online médiafelületeken, évvégi kiállításunkra a szakma képviselői
is meghívást kapnak hogy ezzel segítsük őket pályájukon, a sikeres egyetemi felvételi szinte garantált.

A képen látható munkákat készítették: Balogh Zsombor, Salamon Dávid, Tóth Attila

HOGYAN ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?

A képzés négy 8 hetes modulból áll. Hallgatóink heti egy alkalommal vesznek részt tervezéselmélet órákon, ahol releváns, naprakész design gondolkodást sajátítják el koncepciótervek fejlesztésével foglalkoznak, heti egy alkalommal 3D látványtervezést tanulnak. Két hónapon keresztül tárgyrajzolás alapismeretekben is részesülnek.

Hangsúlyt fektetünk a rajzi alapok, designsketcing elsajátítására, valamint technológia és anyagismeretre. A képzés heti 2-3 x 4 óra elfoglaltságot jelent. Az esti és szombati tanóráknak köszönhetően designerképzésünk munka vagy egyéb tanulmányok mellett is végezhető.

A képen látható munkákat készítették: Kökényes Melinda, Gáspár Petra, Kercsmár Zsuzsanna, Vétek Vilmos

KIKET VÁR A DESIGNER KÉPZÉS?

Várunk olyan kreatív felnőtteket, pályamódosítókat, akik a belsőépítészet, formatervezés, látványtervezés területein szeretnének hivatásos alkotókká válni, komoly érdeklődést mutatnak a design trendek, tendenciák iránt és érzékenyek a releváns társadalmi problémákra.

A képzésen szívesen látjuk a kreatív, önmagukat tovább képezni vágyó vállalkozókat, mérnököket, technológusokat, tárgyalkotó szakterületen dolgozókat, magyar és külföldi design egyetemek BA és MA felvételijére készülő fiatalokat (Mome, METU, AMI, SE SKK, UAAV, UDK). A magas szinvonalú rajzoktatásnak köszönhetően hallgatóink sikeres felvételi vizsgája szinte garantált.

A képen látható munkát készítette: Balogh Zsombor 

MILYEN VÉGZETTSÉGED LESZ?

A képzés sikeres elvégzésének eredménye iskolánk magániskolai középszintű tanúsítvány és a képzés alatt született munkákból összeállított versenyképes designer portfólió, mellyel építész és design stúdiókban látványtervező munkák sikeres elnyerése mellett BA és MA szintű egyetemi felvételik szakmai elvárásait is teljesíti.

A képen látható munkákat készítették: Majoros Míra, Zelei Lili, Horváth Cintia

MILYEN ESZKÖZÖKRE LESZ SZÜKSÉGED?

  • Laptop
  • Szoftverek: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, InDesign, (a teljes Adobe csomag diák verziója megvásárolható nálunk, kedvezményes áron), Rhinoceros 3D (egy évre ki tudod bérelni tőlünk kedvezményes áron)
  • Design sketchinghez: 5-6 db pasztell ecsetfilc (bézs, szürke leghalványabb árnyalatok), tűfilcek, fekete golyóstoll, esetleg akvarell (nem kötelező), A/4-es papírok (500 db)
  • Rajz / stílusgyakorlatok órára: tus vagy fekete filctoll, ceruza, szén, pitt, monopolradír, olcsó hajlakk, rajzpapírok A/2, A/3, sketchbook vagy 500 db a/4-es nyomtatópapír, mappa, akvarell papír, tempera  vagy akril (lehetőleg tégelyes, nagyobb formátum)

Képen látható munkát készítette: Légrádi Anna

oktatók

Sipos Marica

szobrászművész
formatervező

Árpás Renátó

formatervező

 

Wellisch Péter

formatervező

 

Szöllősi Tamás

cégvezető
technológus

Király Fanni

ötvös
formatervező

tárgyak

Formaalkotás         Tervezéselmélet         Vizuális kommunikáció         Tervezési gyakorlat         Modellezés         Folding         Koncepció építés         Környezetkultúra         Papírplasztika         Designelmélet         Designsketching         Ergonómia         Tárgyfotó         Tárgyelemzés         Plasztika Térelemzés         Rajzi gyakorlat         Formatan         Bútortervezés         Anyagismeret         Technológia         Design thinking         Fenntartható design         Social design         Látványtervezés         Concept store         Téranalízis         Portfólió építés         Photoshop         Illustrator         InDesign         Rhinoceros 3D

Formaalkotás | Tervezéselmélet | Vizuális kommunikáció | Tervezési gyakorlat | Modellezés | Folding | Koncepció építés | Környezetkultúra | Papírplasztika | Designelmélet | Designsketching | Ergonómia | Tárgyfotó | Tárgyelemzés | Plasztika | Térelemzés | Rajzi gyakorlat | Formatan | Bútortervezés | Anyagismeret | Technológia | Design thinking | Fenntartható design | Social design | Látványtervezés | Concept store | Téranalízis | Portfólió építés | Photoshop | Illustrator | InDesign | Rhinoceros 3D

MENNYI IDŐ?

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:
TÉR- ÉS FORMATERVEZÉS / 1 év / 227 óra
Heti 2x 3 óra szakirányú tervezés, digitális ismeretek és heti 1
alkalom rajzóra, 2 hónpon keresztül, 1X3 óra műhelygyakorlat.

Amennyiben design egyetemre készülsz (formatervező vagy építőművész szakirányokra), több rajzórára lesz szükséged, mert a portré és az aktrajz elvárás a felvételiken. Ha formatervező hallgatónk vagy, 3000 Forint kedvezménnyel vehetsz részt plusz rajzórákon a suliban.  

MILYEN IDŐPONTOKBÓL VÁLASZTHATSZ?

A képzésre 2024. március 1-től 2024. április 29-ig tudsz jelentkezni.

A csoportokat a sikeres felvételt követően, a regisztráció alkalmával választhatja ki a képzésben résztvevő, amennyiben a kiválasztott csoportban van hely.

A csoportválasztás a regisztrációkor érkezési sorrendben történik.

Szakirányú órák

A CSOPORT / Kedd 17:00-20:00 + Szombat 9:15-12:15 / 12 fő

B CSOPORT / Szerda 17:00-20:00 + Szombat 12:30-15:30 / 13 fő

Rajz- és stílusgyakorlat

Kedd 13:30-16:45 / 10 fő

Kedd 17:00-20:00 / 10 fő

Csütörtök 17:00-20:00 / 10 fő

MENNYIBE KERÜL?

EARLY BIRD:
389 000 Ft/év megfizetése a májusban történő regisztráció alkalmával egy időben (40 000 Ft kedvezmény)

KÉPZÉSI DÍJ / KEDVEZMÉNNYEL:
Évente: 79 000 ft helyfoglaló
+ 340 000 ft/ év
,
(20 000 ft kedvezmény)

KÉPZÉSI DÍJ:
Évente: 79 000 ft helyfoglaló
+ 180 000 ft/ félév

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A képzésre felvételizni szükséges.

A képzések 2024. szeptember 16-án indulnak.

A felvételi online zajlik.

A honlap felületén ki fogod tudni tölteni a jelentkezési lapot
és be tudod fizetni a felvételi eljárás díját (6350 Ft) a bankkártyáddal.

a corvin

A Corvin rajziskola 1994 óta sikeresen
működő, a képzőművészet és a design
oktatásán alapuló művészeti iskola.
Sokszínű képzéspalettánkon minden
művészet iránt nyitott érdeklődő
megtalálhatja a számára
leginspirálóbb kurzust.