Barion Pixel
KÉSZÍTSD EL KEDVENC
TÖRTÉNETED TÉRBEN!

POP-UP KÖNYV

SZERETNÉL TÉRBEN ILLUSZTRÁLNI? VESD BELE MAGAD A POP-UP VILÁGÁBA !

Megteremthető-e egy látható, tapintható, körbejárható színpad a meséknek? Vajon teremthető-e díszlet a fantáziának? Az illusztráció ezen állandó kérdéseire létezik egy válasz: a pop-up, azaz térbeli, mozgatható könyvek, melyben az egyes oldalak különböző alakúak vagy akár áttörtek is lehetnek, így a rétegek létrehoznak egy tériséget. Ebben a térben szereplők is elhelyezkedhetnek, akik különféle jópofa mozgásra vehetőek rá így elmesélve a történetet.

MI VÁRHATÓ?

Először a folding (azaz hajtogatás) alapjait sajátíthatod el, hagyományos és alternatív hajtási technikák segítségével emelünk térbe, mozgatunk meg felületeket. Ezekre a felületekre tervezünk karaktert és hátteret, így illusztrációidat vagy rajzaidat kiemelve a síkból, most térbeli formába öntheted. Inspiráló környezetben, folyamatos korrektúra mellett  tanulhatod meg mindazt, ami a pop up könyvtervezés alapja, és létrehozhatsz egy igazán interaktív történetet.

KIKET VÁRUNK?

Várjuk mindazokat, akik szeretnének strukturált tudást elsajátítani az illusztráció,  könyvtervezés területén. 

Várjuk a lelkes alkotókat, akik szeretnék fejleszteni magukat új alkotási módszereket kipróbálva. 

Előny, ha rendelkezel alapszintű rajztudással.

MIRE LESZ SZÜKSÉGED?

Papír: jó minőségű, színes kreatív papír a projekt kivitelezéséhez (A4); rosszabb színes papír a gyakorláshoz (A5 és A6 méretre vágva). Ragasztó: sima stiftes ragasztó a gyakorláshoz, kétoldalú 5mm-es ragasztó a szép kivitelezéshez. Vonalzó: hosszú és derékszögű. Olló, sniccer, ceruza, radír, festék.

JELENTKEZÉSI INFORMÁCIÓK

Időpont:
A kurzus szervezés alatt. Ha szeretnél értesülni a tanfolyam következő időpontjáról, kérjük jelezd e-mailben : corvinrajziskola@
gmail.com

Helyszín: Corvin Rajziskola, Vak Bottyán u. 3. földszint
Időtartam: 4×3 óra
Tandíj: 33.000 Ft

OKTATÓ

Sásdi Laura

illusztrátor, tervezőgrafikus

a corvin

A Corvin rajziskola 1994 óta sikeresen
működő, a képzőművészet és a design
oktatásán alapuló művészeti iskola.
Sokszínű képzéspalettánkon minden
művészet iránt nyitott érdeklődő
megtalálhatja a számára
leginspirálóbb képzést, kurzust.